3 Juli

- Op het welkomblad van deze website staat een nieuwe link naar RADIOLES. Er staan enkele instructeurs radioluchtvaart op waar je terecht kunt voor de lessen. Er zijn er nog verschillende andere maar van die instrukteurs moet ik nog de gegevens van verkrijgen. Er staan ook enkele nuttige gegevens op die je echt vanbuiten moet kennen !!


3 Juli

- En op de vliegbasis van Baisy-Thy is er altijd wel wat te beleven. De ene piloot komt met een Smartje, de andere met een Ferrari of Bentley en nu zelfs met oldtimer Vespas.Sommige echt zeer goed gerestaureerd. Er was er éentje bij van 1953 .De motor snorde als een naaimachien .Leuk !


2 Juli

- En hier nog een foto van een Engelse DPM piloot in string (ik denk zelfs dat hij ze verloren is) die een vluchtje maakje op het eiland Wight waar we op bezoek waren .( opgestuurd door Ives Baeckens)

-  En een benzinetank boven op de motor ????  Brrrrrr!!!!


2  Juli

- De fotopagina is nu goed bijgewerkt en je kunt de fotos er zien van de Nav naar Wight en ook de opendeurdag van Cerfontaine.

- Vorig we was er de opendeurdag in Cerfontaine. Heel mooi vliegveld met fantastishe faciliteiten. Olivier is daar de uitbater en hij zette zijn beste beentje voor om deze opendeurdag tot een goed verloop te brengen. Er waren verschillende bezoekers waaronder enkele van Baisy-Thy. Parachutisten, helicopters enz. Er is geen landingstax voor ULMs te betalen. Wel binnenkomen met radio en toestemming vragen .

Voor verdere fotos van deze opendeurdag: klik op de volgende link   


- Hier enkele fotos van piloten op Baisy-Thy in het we van 1 Juli.

- Op de site van de fed is er de inschrijving aan de orde van de volgende ronde van Belgie. Landing op het strand van de Panne voorzien. Ik denk dat je snel moet zijn want er zijn vele liefhebbers en het aantal inschrijvingen zijn beperkt.


23 Juni

- Hier de fotos van Jean Paul Wiertz  van Wight       

- Hier de fotos van Walter Van Belle van Wight  

 

- En hier de Roal Navy met de HM Victory en de HM Ark Royal in Portsmouth.( Foto Walter Van nBelle)

En ??? wat is daarboven te zien ?


 

21 Juni

- En nog héle mooie fotos genomen door Engelsen op Wight. Gele Tanarg, Albatros, E73, Polaris en verscheidene super fotos waarvan 2 FK9 juist naast elkaar. Hier de link:

http://forums.airshows.co.uk/cgi-bin/ukarboard/ikonboard.cgi?s=4906051be3f813a639e28b7ff4807509;act=ST;f=34;t=33837;st=0;r=1;&#entry435905

 

-Hier al éen van de fotos van "CHRIS PARSONS"


20 Juni

- Brigitte en Roos zijn allebei geslaagd in hun radioexamen.   


19 Juni

- Joel die met de Tanarg vliegt is op het moment aan het werken in Algerije. Midden in de Sahara is hij daar in die zandbak aan het spelen. Hij heeft daar ook internet en heeft een Engelse forum gevonden met fotos van de Belgen die naar Wight zijn gevlogen. Hij stuurde mij deze link door.

 http://forums.airshows.co.uk/cgi-bin/ukarboard/ikonboard.cgi?s=39eeb94770f06818dff16cedb9329152;act=ST;f=34;t=33723


18 Juni 2007

The battle off Britain again !!!!

Hier al enkele fotos van de super nav naar het eiland Wight in Engeland.

Het zijn al wat fotos die ik genomen heb met mijn kleine fotoapparaat omdat ik niet veel plaats meer had in de DPM.

In de loop van de volgende dagen zullen er wel vele fotos volgen van piloten die mij beloofd hebben om  hun fotos door te sturen. Ze zullen dan hier op de site gezet worden. Verder in de loop van de week zal er ook een verslag gegeven worden van deze super tocht , georganiseert door José Martin.

 

Hier dus de eerste fotos ( gerard Verhoeven)   Klik op de link      


11 Juni 2007

- Een heel goeie weersite doorgegeven door Joel. Je hebt maar te klikken op een plaats met je muis en je ziet bijna alles.

 Klik op volgende link en zet hem in je favorieten.   

Aan de linkse zijde bovenaan kun je veranderen in wind, weather, visibility enz....


10 Juni 2007

-Overal was het mooi weer maar alleen op Baisy-Thy was het mistig. Er werd wel veel gevlogen maar alleen de circuits met de vlieglessen  waren aan te raden . Navigaties waren niet veel aan de orde. Tegen de avond aan werd het hier en daar wel beter. Dus een goede kans om de voorbereiding voor de vlucht naar het eiland Wight in Engeland voor te bereiden. 

Hier enkele leerlingen aan het zweten  met de vlieglessen.

. Onverwachts was er toch nog wat te zien. Op de kleine piste landde er om 21h30 nog een luchtballon. Wij ULM piloten denken dat ze in een kleine cabine zitten maar deze luchtballonners zitten wel als haringen in een doosje opeen. Voor en na de vlucht is er een massa werk om alles weer mooi op te plooien. Een hele reeks autos moeten telkens ook weer proberen te volgen. Dan is voor mij het ULM of DPM vliegen toch veel plezanter hoor.


4 Juni 2007

- Zondag 3 Juni is Alexander Deman geslaagd in zijn examen ulm fk9. De examinator was Jan Van Hoef. De navigatie ging naar Maillin. Het duurde 2 maanden vanaf het inschrijven tot het volledig afleggen van de proeven . Elke keer was het slechte weer een spelbreker of een volgeboekt programma.  Alex is natuurlijk nu zeer tevreden dat het uiteindelijk gelukt is . Zijn eerste vlucht was op 13/8/06. Nu nog een radiovergunning en de grote navigaties beginnen te lonken. Proficiat Alex.  hier zijn nav in exell bestand 


3 juni 2007

- Zaterdag 2 Juni was er op de basis van Baisy-Thy een briefing aangaande de nav met de federatie naar het eiland Wight in Engeland.

Zeer veel volk was er. Er kwamen zelfs piloten uit Bullingen en vele andere basissen hiernaartoe.

54 toestellen nemen deel aan deze fantastishe nav over het kanaal. José Martins,de bezieler van deze tocht had zichzelf weer overtroffen met de voorbereiding ervan. Iedereen kreeg een mooi Flight book met kaarten en alles erin.  De etappes zijn: Amougies , Calais, Headcorn en Wight . In Wight is er daar  een zeer grote fly-in. Vorig jaar waren er daar een 500 toestellen aanwezig. Vanuit Baisy-Thy is het een 420 km.

De 54 toestellen worden in verschillende groepen verdeeld met elk een leader die de radiocommunicatie doet. Vanaf Amougies is er een flight plan naar Headcorn.

Tijdens onze overtocht van het kanaal wordt er zelfs een Seaking paraat gehouden moesten er piloten zijn die hun badpak nodig hebben.

Onderling mag er niet over de radio gesproken worden buiten de leaders van de groep. Kwestie van niet over te belasten .Er zijn wel noodfrequenties medegedeeld moest er iets gebeuren. 1 toestel mag dan boven de ongelukkige cirkelen totdat de Seaking ter plaatse is. De anderen moeten hun weg vervolgen om niemand te hinderen.

Nu hopen op goed weer !!!

José alvast bedankt voor die goede voorbereiding.  Het is zeker een hoop werk om dat allemaal klaar te krijgen. Je hebt alvast een pintje van ons te goed !

 

- En Joel is geslaagd in zijn examen van FK9 in Kiewit bij Renders. Landingen, noodlandingen enz... Proficiat Joel.

- En Brigitte heeft nu ook haar toelating van Raf De Veylder om naar het radioexamen in Brussel te gaan.. we duimen.


 

31 Mei 2007

 

 De koopjespagina is aangevuld. Er is een Dpm GTBI + vleugel te koop en het 2° artikel is een vleugel Fun ;


28 Mei 2007

  Zaterdag 2 juni is het vergadering in Baisy-Thy om 14h aangaande  de vlucht naar  Engeland   met de FED

Verplichte briefing voor degenen die ingeschreven zijn voor deze nav !


20 Mei

- In het verlengde WE was er weer veel vliegactiviteit op Baisy-Thy.

  Eens voor één keer geen foto's van ulms maar wat anders.

-Op Zondag morgen 7 h stond ik op de loer om wat foto's van het wild op de vliegbasis te nemen.

De eerste foto is van een koppeltje patrijzen dat wat uit de wind kwam liggen naast onze mobilhome en de 2° van een haas dat wat verderop zat en natuurlijk wegrende toen hij mijn lelijke kop opmerkte.

- Dan om 7h30 s'morgens was er een bijna crash van een luchtballon op de hangar van Baisy-Thy.

De ballonvaarder kwam over het veld op enkele meters hoogte  en de wind dreef hem naar de hangar. Hij was al geruime tijd aan het proberen om op te stijgen en de gaskraan werd dikwijls opengezet. Ik vreesde het ergste want er waren een 10 tal personen aan boord. Op een 10 tal meter voor de hangar ging hij plotseling omhoog. Ik denk door de wind die over de loods waaide. Oef..alles kwam toch nog goed en ik kon enkele mooie foto's maken.

En... dat was het weer.

Volgende maand is er de vlucht met de federatie naar het eiland Wight in Engeland.


10 Mei 2007

- Er zijn  mooie fotos en een verslag  van het w.e. in Butchenbach/Bullingen op de website van Joel.   

  En ook veel fotos van  Aero 2007 in Friedrichshafen  . Klik op de button.                                               


- Een mooie website van een piloot André Cousin met Polaris van Baisy-Thy. Hier de link.                                 


 -En ook Jean-Luc van het Patagonian esquadron niet vergeten te bezoeken. FK9 piloot op EBBY               

  7 Mei 2007

 -En hier een kleine honderd fotos van het we naar Butgenbach. Klik op volgende link of zie fotopagina.    

  Een DPM piloot had een flesje wijn in voorraad.

De 1° foto is :" Opslag van de wijn" De 2° foto is: "inslag van de wijn!"

 


6 Mei 2007

- Bezoek met de Federatie ULM naar Bullingen en Butgenbach.

 Dit we zijn we op bezoek geweest in Bullingen en Butgenbach waar we de 580 kg telegeleide vliegtuigen konden bewonderen. Een zéer interessant en vrolijk W-E. Remi zal me later een verslag opsturen dat hier gepubliceert wordt. Hieronder al enkele fotos van die dagen. Er volgen later nog vele andere fotos. Zowel in Bullingen als Butgenbach zijn we zeer vriendelijk ontvangen. Bedankt aan  Alfons Veltz van de club Bullingen en de Commandant van Butgenbach.

 

En... Jean Luc? Et alors quoi ?????

Wordt vervolgd.


3 Mei 2007

Dit is echt het record van de warmste en droogste  Aprilmaand. Hopelijk komen de volgende maanden niet in het record van de natste.

Ondertussen ben ikzelf op 3 Mei geslaagd in mijn radioexamen. De opleiding was bij Raf De Vylder. Echt een aanrader !

Als er iemand zijn adres en tel nummer wil hebben, geef een mailtje en ik stuur het U door.

Ik ga nu niet veel schrijven want we gaan op nav naar Bullingen, Butgenbach en Bitburg in Duitsland en ik moet nog veel voorbereiden.

In het W-E was het dolle pret geblazen op Baisy-Thy. Hier enkele fotos van de feestvierders bij de toffe oldtimer moto uit Polen.

En hier een foto van 2  piloten van Baisy-Thy. Myriam die een volwaardige piloot FK9 is die al haar proeven heeft afgelegd en Roos, DPM piloot die alleen nog maar haar test moet doen met passagier want ondertussen is Roos bij examinator Erik Renders ook geslaagd in haar examen en kan ze haar proefvergunning inruilen voor een echte licentie.

Volgende week fotos van het veiligheids week-end van de fed naar Bullingen en de nav naar Bitburg, (dit laatste georganiseert door Alfons Velz van Bullingen)


22 April 2007

Het kan niet op !! Weer een schitterend week-end. Vele navigaties door de piloten van Baisy-Thy.  De taxiway was mooi versiert en iedereen was in supervorm al was het soms een beetje file aan het holdingpoint van runway 14.

 

- Philippe Bruneel is gelost op FK9 op Woensdag 18/4 om 20h. Proficiat Philippe. Een van de volgende dagen zal ik enkele fotos nemen in vlucht van deze gelukkige piloot.

- Vrijdag was er een persbijeenkomst om de incentives voor te stellen. Enkele instrukteurs genoten natuurlijk van de vluchten omdat er mooi volk bij was.

 De quad liefhebbers kwamen ook aan hun trekken.

- Roland kwam op de basis met een Harley van Willy die hij tijdelijk  had verwisseld met zijn auto (de nieuwe Mad Max ????)

- Michel was aan de arbeid om zijn DPM in gang te trekken.

- Op Zaterdag ben ikzelf met Walter Tweety naar Arlon gevlogen . Een supermooie trip maar ijskoud in de lucht. Na St Hubert zijn er vele bossen en daarom moet je meer op hoogte vliegen; Het plafond is daar wel 4500 ft. Heel de heenweg niet veel turbulentie en na goede landingen op het mooie veld van Arlon was er daar niet veel volk  te zien. Daarom zijn we op zoek gegaan enkele km verderop (te voet) naar een pizzeria in Sterpenich Luxemburg. Walter was zijn nieuwe GPS Garmin 296 aan het testen. Een knap navigatietoestel en zeker aan te raden. Nog een paar vluchtjes en hij kan er wel goed mee overweg.

Op de terugweg zijn we langs Bouillon gevlogen en de ulm veldjes Morgimont en Orchimont waar geen kat te bekennen was. Dan heading Dinant en een toeristish tochtje langs de Maas. Maar... het was wel zeer sportief voor ons. Na 4h09 vlucht kwamen we terug op de thuisbasis voor een goede verfrissing. Een mooie oefening voor de geplande weekvlucht naar  Frankrijk in de Zomer (langs de Mont Blanc naar Grasse enz, ...)

- Hier nog een mooie MCR in low-pas en Christoph met leerling.

- En Jens Van Dorpe, zoon van DPM piloot Dirk Van Dorpe kwam een knap staaltje miniatuurluchtvaart geven op Baisy-Thy met zijn  telegeleide Extra 330s. Hij haalt er een knap stukje acrobatie uit. U kunt ook op zijn website gaan kijken www.3dcollege.be http://www.3dcollege.be

 


- 16 April 2007

Hier het verslag van de navigatie van Peter Ferket en Walter Tweety naar Zuienkerke.  Het verslag is door Peter geschreven    


 

15 April 2007

- Schitterend laatste week-end van de Paasvakantie !  Klik op de volgende link voor een 50 tal fotos van het lentefeest.  


Hier kunt U klikken op het archief van de vroegere nieuwtjes vanaf 2005

-Voor de nieuwtjes van Jan 2007 tot en met 16 April 2007                          

-Voor de nieuwtjes laatste 6 maanden 2006 t/m 5 Jan 2007                                       

-Voor de nieuwtjes van het eerste halfjaar 2006: klik op volgende knop:   

- Voor de nieuwtjes 2005                                 : klik op volgende knop