18 Mei 2009

- Op Zaterdag 16 Mei was het huwelijk van FK9 piloot ERIC ARNOUT en AVIS CHAN.

   Een dikke proficiat voor allebei en veel gelukkige jaren samen zowel thuis als in de lucht.

- Enkele mooie navigatie fotos van Ronald in vlucht genomen vanuit de dpm.

11 Mei 2009

Weer een prachtig vlieg W-E. Op Zondagmorgen om 7h kwam Benoit van European ballooning aan op Baisy-Thy met een reusachtige ballon. Benoit vliegt bij ons ook op helicopter. De ballon was 10000m³, 27m hoog en er is 6km naaiwerk aan geweest. Na het spectaculaire opvullen van de ballon werd hij bemand met 13 passagiers.

Ik moest volgen met de DPM en enkele foto's maken.

Het uitzicht was uitzonderlijk mooi. Het landschap was opgevuld met een lichte nevel  en er was zeer weinig wind. Met de DPM rond de ballon draaien was echter zeer moeilijk. De vleugel is altijd in de weg en je moet echt zeer goed oppassen dat je hem altijd in zicht hebt. Ronald zat bij mij als passagier en fotograaf. Een paar keer rond de ballon, er eens onder en boven en je zult zien dat de foto's  zeer mooi zijn.

 

Klik op de volgende link voor een 20 tal fotos   fotos ballon

Je kan ook de website bezoeken van Benoit   www.europeanballoon.be

- Na terugkomst stond Tweety reeds te wachten op Ronald voor een navigatie. De 2° foto: Largo die droevig is omdat mama met de ballon vertrekt.

 

En hier is Antoine zijn eerste vlucht aan het maken met Michel.

 

9 Mei 2009

- In Juni is er het 25 jarig bestaan van ULM Baisy-Thy. Het volgende programma is beslist: Op zaterdag 20 Juni : Fly-In waar iedere piloot Ulm welkom is. Er is een mogelijkheid om te blijven slapen op het terrein (eigen middelen met tent b.v. of in hotel in de omgeving)

S'avond's is er een grootse barbecue zowel voor de leden van de club als de bezoekers. INSCHRIJVING OP VOORHAND VERPLICHT.

Gelieve ook in te schrijven voor het ochtendontbijt.

Op Zondag word het accent gelegd op onze buren : de inwoners van Genappe en omgeving. Ze kunnen uitgebreid kennis  maken met ons ULM vliegveld en de aanwezige toestellen en piloten. De goede verstandhouding tussen deze buren en wij, piloten is uiteraard zeer belangrijk voor ons ... Er worden dan ook luchtdopen aangeboden aan een uitzonderlijke bodemprijs.

ER WORDEN VRIJWILLIGERS GEVRAAGD OP 20 en 21 JUNI om te helpen met de organisatie van dit evenement !!!!!!!!

Stuur een mailtje naar gerard@ebby.be of geef een telefoontje op 0475481780 als je er bij wil zijn.

 

2 Mei 2009

-Vrijdag en Zaterdag een stralend lenteweertje en Baisy-Thy was weeral op volle toeren.Vele navigaties en vele bezoekers.

Hier enkele fotos van de Tanarg van de club met Didier en Marc, Jean Luc en Geniviève in ruststand.

 

De E77

Nick had zijn laatste examen voor een volledige vergunning. De navigatie was met Jan Van Hoef naar Amougies. Met glans geslaagd!!!

En Jan

Christoph met de Pick-Up

 

 

27 April 2009

- Hier kunt U een 60 tal foto's bezichtigen van het safety W-E.   Ze staan op op de fotopagina in de website. klik hier

- Het lestoestel F11 is terug perfect in orde en kan terug verhuurt worden. Ook is er een nieuwe Mark 4 binnengekomen voor lessen en verhuur.

26 April 2009

- Vrijdag morgen vertrokken we op weg naar EBTX (Theux) voor de deelname in het Safety W-E van de federatie.

Met 4 DPM's vertrokken en de grondsnelheid was amper 50 km/uur. De turbulentie viel heel goed mee want het was nog vroeg.

Na de TMA van Luik begon het  maar het was nog goed te doen. Theux kwam in zicht en op de radio verwittigden ze ons dat er in Final veel turbulentie was. Dat was de waarheid want het spookte heftig. Nadat iedereen goed geland was konden we de dpms vastbinden en ons inschrijven. De baas van het vliegveld verwelkomde ons en zei dat de ULM'S altijd welkom waren. Een mooi vliegveld met een gezellige bar waar we nog wel eens zullen terugkomen.

Hier een foto van de bar en de toren met een veiligheidsschuifaf.

Na de busreis werden we op de helicopterbasis van Bierset door de militairen rondgeleid. Het was daar veel groter dan ik verwacht had. De naam van onze instructeur Jacques Dubois kennen ze daar nog heel goed. De Agusta met zijn bewapening en alle systemen werden er uitgelegd en dan de oude maar nog imponerende Alouette. Het knapste is de simulator daar!! Hij weegt 13 ton en we mochten een klein vluchtje meemaken met op het einde een geimproviseerde crash. Het is echt zéééer indrukwekkend en men kan daar alles uittesten.

Om 7u vertrokken we naar Bullingen en we mochten onze DPM's daar in de hangar zetten en we mochten er ook slapen. We hadden enkele matrasjes bij en goeie slaapzakken en we lagen droog.

De mannen van Bullingen weten echt wat gastvrijheid is en het is daar altijd leuk om terug te komen. Een echt feestmaal was het daar. Een zeer goede soep, varkensgebraad in een korstje gebakken en een geweldig dessert met slagroom en alles er op en er aan !!

 Bedankt aan de mannen van Bullingen !!! Het was zeer tof.

Op 1 en 2 Augustus is het daar een Fly-In voor hun 30 jarig bestaan. Iedereen is uitgenodigd.

Deze week komen er veel foto's op deze site staan van dit geweldig Safety-W-E en de organisators worden bij deze zeer bedankt voor hun moeite.

Hier onder een zeer mooie foto van de ochtendzon in Bullingen . Een FK9, een valk en de zon (foto Ronald).

-


20 April 2009

- Nieuw op de kalender: op 1 en 2 augustus fly in in bullingen

- Flight over France with the pc-7. Prachtig gefilmd in HD en ons doorgestuurd door Joel.

 Hier is de link:  http://www.tubewatcher.tv:182


20 April 2009

- Op Zondag namiddag is "Pierre Toussaint" gelost op FK9 door instrukteur "Olivier de Gref". Zoals gebruikelijk volgde het overheerlijke glaasje champagne. Proficiat Olivier en dat er nog vele goede navigaties volgen!

-Zondag waren ook Joel, Walter en Ronny op nav naar Arlon. De zichtbaarheid was zeker niet optimaal en ze besloten om naar Avernas te vliegen met de DPMs. Even later klaarde alles op en de tocht werd voortgezet naar Arlon. Stralend weertje en om 19h kwamen ze terug op Baisy-Thy.

19 April 2009

- Attention :  travaux à Baisy-Thy !!!

- Opgelet : werken in Baisy-Thy !!!

- De FK12 is toch een zeer mooi toestel. Ik zie het altijd graag vliegen .

- Nu Vrijdag vertrekken we op Safety W-E. Indien de weergoden ons een beetje gunstig zijn, zullen er meer foto's volgen van deze trip.


13 April 2009

- Er is een nieuw koopje: Een Aeronautical GPS & Chartplotter (zie naar pagina koopjes)

- En hier 2 rasechte oldtimers. De linkse Rolls Royce van 1929 is 25 DPM's waard en de rechtse iets minder (zie foto Zwisselberger)

- Het Paasverlof is weeral voorbij en het was iets minder druk op EBBY. De meesten waren op verlof en profiteerden van het goede lenteweer al was de zichtbaarheid niet altijd optimaal.

Bibi in actie met Christian Overbergh.

Marc was gestraft en moest de ULM van Eric kuisen.  Michel in vlucht met de DPM;

Enkele mooie foto's van CDV en piloot Dom. Christoph Theunissen van Avernas op bezoek in Baisy-Thy.

De GO3

En Mister Patagonia himself in full action.


10 April 2009

- De nieuwe" Vol Moteur" is uit en er is een reportage van 6 bladzijden over de reis van Christoph naar Antarctica.

- Pascal Mouchet heeft ons een foto doorgestuurd van een rare vlieger die op bezoek was in Cerfontaine.

 Als ik het goed snap zijn er 2 wielen in lijn en op het eind van de vleugels zijn kleine draagwieltjes. Er zullen wel UFO meldingen binnenkomen.

- Vrijdag kwam er weer een Agusta op bezoek in Baisy-Thy. De kameraden van het leger zijn hem nog niet vergeten. Toch altijd tof om zo een toestel te zien naderen en van dichtbij te zien.

 

- Anastasia is geslaagd in haar examen bij examinator De Vos in Amougies. Ze heeft nu een volwaardig brevet en vliegt er ondertussen goed op los naar alle windstreken.


Er zijn nog plaatsen vrij voor het Safety W-E. van de federatie. Bezichtiging van de gevechtshelicopters in Luik, vluchten naar Theux, Bullingen en naar Bitburg waar de noodlandingen kunnen geoefend worden( met of zonder instrukteur) Voor de inschrijvingen zie naar de site van de federatie of contacteer Jean-Luc. Wees er snel bij want dit is super!!!!

5 April 2009

- Ronald had een kleine electrische Tepajaki, een soort hete plaat waar je op Japanse wijze garnaaltjes, sojascheuten en zalm op kunt bereiden. Hij had 2 weken s'avonds gewerkt in de atelier om deze uitvoering op grote schaal na te maken. Een grote zware ijzeren plaat, de brander op gas had hijzelf gemaakt door ijzeren buizen aaneen te lassen en er 500 keer gaatjes in te boren. Een 20m planken rondom en....er was een Tepajaki tafel geboren. Op Zaterdagavond was de grote test!!!

De brandblusser was op zijn plaats, de genodigden waren op tijd en het feest kon beginnen!

Na enkele kleine rookontwikkelingen en brandbluswerkzaamheden was het een voortreffelijke en plezante avond. Een fantastisch idee van Ronald.

Hier een foto van dit kunststuk, brandblusinstallatie, fotografen aanwezig voor de pers en zelfs Jean Luc die in voorbereiding is om aan een nonnencongres mee te doen?

 

En een dikke proficiat voor de heer Bodart want hij is gelost op de Robinson 22

En hier Marc in aktie met de dpm

En Jacques met een leerling FK9


 

1 April 2009

- Hier een foto van Ronald Zwisselberger in vlucht van het fort van Breendonk

30 Maart 2009

-Het goeie weer komt er aan!!!

-Vorige week was er een bezoekende Dynali ulm geland en hij had wat stukken aan het landingsgestel. Onze Didier heeft dat weer goed opgeknapt en hij was terug vertrekkensklaar gemaakt. Deze Dynali is met intrekbaar landingsgestel.Hier enkele fotos ervan.

-Vergeet niet in te schrijven voor het safety w.e. De planning ziet er mooi uit .(zie site federatie)

- Er is een nieuw koopje op de site: een Icom draagbare radio. Zie naar koopjes.

 

22 Maart 2009

Bezoek op Baisy-Thy van een Alouette van het Belgische leger.

 

-Op Zaterdag was er sport, spanning en sensatie op Baisy-Thy. Het was volle bak op de basis en de autos stonden tot op het weggetje. Plotseling een telefoon van de toren van Charleroi: Ze vroegen me om buiten te zien of er een toestel van hun vliegveld aan het rondcirkelen was ten oosten van onze basis. Ikke naar buiten en...inderdaad er was een Piper Tomahawk aan het cirkelen juist boven een bewoonde zone op een 600 ft. er was naar het schijnt een radioprobleem en hij had zijn transponder op een verkeerde code gezet. Kaping????  Dus paniek in Charleroi: eerst vroegen ze me om alle toestellen aan de grond te zetten maar ik zei dat dit onmogelijk was omdat er verscheidenen waren zonder radio en dat er velen op navigatie waren die konden terugkomen. De Piper riskeerde een interventie van een F16 zei men. Na een half uur boven en naast onze piste te cirkelen verscheen er een 2° toestel van Charleroi met wiegende vleugels om de Piper naar huis te begeleiden. Einde goed, alles goed! Ondertussen belde er iemand naar Baisy-Thy om te reclameren omdat er een ULM altijd boven hen aan het vliegen was. Marie-Therese antwoordde dat het een toestel van Charleroi was die in moeilijkheden was. Die persoon zei kortweg dat hij dat niet geloofde.

Hier een foto van de Piper

- Frederik Van Aersen, de vriendelijke instrukteur 3 asser in Baisy-Thy kon het toch niet laten om na 11 jaar nog eens met een echt vliegtuig te vliegen.

- Hier enkele oud bekenden van Baisy-Thy in stralende gezondheid (of komt het door dat 1 wijntje????)

Philippe en vrouw en Jean-Luc in opleiding voor fotomodel .

Jean Thys met MCR

Willy en FK9, JP Mullender en Guy De Pauw.

 

 


 

 

16 Maart 2009

- De lente komt er aan. Het eerste bloemetje verscheen op de taxiway van Baisy-Thy en de heren met lentekriebels kwamen ook naar buiten.

- In de bar was een eerste stap gezet om alles op te frissen. Er was mooi geschilderd en een eerste lading van nieuw meubilair was reeds geplaatst.De piloten waren druk in de weer met een eerste checklist dat het hout wel echt was of niet. Een controle op de hout soort en zelfs met de vuist erop om te zien dat dat wel stevig genoeg was?

-Peter van Hoevenen was overgevlogen om wat onderhoud te doen aan zijn ulm. Achteraan in de mcr ligt éen van zijn vliegdocumenten van 1973 !!!!! Wel Peter, op deze 2 fotos is er een verschil van 36 jaar maar je ziet er toch nog altijd even deugnietachtig uit hoor !!!

- De ulms werden van de liften gezet en iedereen vertrok naar verre oorden. Walter en Ronny naar Hoevenen met de dpms. Ons Brigitte mocht meevliegen met JP2 naar Koksyde met de mooie Polaris en de leerlingen waren druk in de weer met de touch en go's.

 

 

 

De FK12 was ook in form met vooraan pinguin Christoph

En in de bar was Marie Therese weer druk bezig met de tiretten van de overalls met de hulp van Largo die er zijn handtekening moest op zetten als dat goed gekeurd was.

In de namiddag was er ook bezoek van een dpm quick van Liernu. De 2 helmen die die mannen bij hadden waren zeer mooi beschilderd.

De 2° foto is van éen van de nieuwe kasten in de bar.

 

Voila, dat is het weer zoal. Nu kan het zijn dat de website eens een week niet bijgewerkt wordt want de computer moet volledig opgekuisd worden. Er zijn veel problemen mee .

Bij het bijwerken van de site deze keer heb ik hem een 10 tal keer moeten af en op zetten om te recetten. Dus, een opfrissing van de software kan zeker geen kwaad.

Bijna alle fotos van deze site zijn gemaakt met mijn canon Eos 30 en een telelens 300 met stabilizator. Ik ga proberen om voor het feest van 25 jaar Baisy-Thy een nieuwe body te kopen van Canon om de fotos nog duidelijker te maken. Als je een foto ziet die je graag in grotere resolutie wil, mail me dan gerust met de vermelding van datum van de "nieuwtjes" en nr van de ulm en ik stuur U per mail diezelfde foto op maar met een grotere resolutie.

En een foto die juist binnengekomen is van Ronald Zwisselberger van zijn buitenverblijfke. (op weg naar Hoevenen)